Home > #Hoofdnieuws > GT World Nürburgring: dominante overwinning voor Dinamic Motorsport

GT World Nürburgring: dominante overwinning voor Dinamic Motorsport

De laatste grote voorbereiding op de 24 Uur van Spa vond vandaag plaats op de Nürburgring. Meer dan 40 GT3-wagens streden voor een overwinning tijdens de zes uur durende race in het Eifelgebied. Het was uiteindelijk de Dinamic Motorsport Porsche die naar een ‘makkelijke’ zege reed.

Foto ©: GT World Challenge

Na een zeer chaotische start verloor polesitter Dennis Olsen (GPX Racing Porsche) meteen de leiding in de eerste bocht na een aanrijding met Albert Costa in de Emil Frey Lamborghini. Ook enkele andere wagens die vooraan van start gingen vielen meteen uit door de chaos in de eerste bocht. Een vroege safety car zorgde er dan weer voor dat de Dinamic Motorsport Porsche van Matteo Cairoli, Christian Engelhart en Sven Muller aan de leiding kwam. Ze bouwden doorheen de zes uur durende race een comfortabele voorsprong uit en wonnen uiteindelijk met 15 seconden voorsprong op de Mercedes-AMG GT3 van Raffaele Marciello, Felipe Fraga en Timur Boguslavskiy. Maro Engel, Vincent Abril en Luca Stolz eindigden derde in de HRT Mercedes.

Voor onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts, dit weekend bijgestaan door de Duitser Chris Mies zat er een potentieel podium in. Hoewel het trio vanaf een elfde plaats vertrok, kwamen ze na de vroege safety car reeds achter de leiders terecht. Een drive-through penalty sloeg hun terug naar P9 maar een fenomenale Dries Vanthoor vocht terug tot een vierde plaats … om in de laatste bocht zonder benzine te vallen en nog door de zusterwagen van Bortolotti – Ineichen – Van der Linde ingehaald te worden.

Adrien De Leener had wederom pech toen zijn teamgenoot de wagen moest parkeren na een aanrijding met een andere wagen. Ook Maxime Soulet (K-Paxx Racing Bentley) moest reeds opgeven na 12 ronden, net zoals Fréderic Vervisch met de Attempto Racing Audi. Louis Machiels eindigde vijfde in de Pro-AM klasse.

De volgende manche van het GT World Challenge is de 24 Uur van Spa (22-25 oktober), het hoogtepunt van dit GT3-kampioenschap en dat in ons eigen land!