Home > Circuit > FIA F2: Ticktum DQ, Ilott winnaar op Monza

FIA F2: Ticktum DQ, Ilott winnaar op Monza

Zoals we al een beetje vreesden werd racewinnaar Dan Ticktum op Monza bedacht met een diskwalificatie. Ticktum, die in zijn uitloopronde naast de baan diende te stoppen met benzinepech, kon de gevraagd 0.8 kg aan benzine voor een controlestaal niet voorleggen aan de technische commissie. Hij werd uit d euitslag geschrapt en de zege komt nu toe aan Callum Ilott (UNI Virtuosi). Daarachter schuift iedereen op met Christian Lundgaard (ART) op de tweede plaats en ook Mick Schumacher (Prema) op het podium.

In het kampioenschap blijft Ilott nog steeds aan de leiding met 149 punten, voor Schumacher (143) en Shwartzman (140). Dan valt er een gat met Tsunoda (123), Lundgaard (116), Zhou en Mazepin (beiden 102)

foto Ticktum: ©fiaformula2.com