Home > #Hoofdnieuws > Belcar Assen: one-man-show van Gilles Magnus

Belcar Assen: one-man-show van Gilles Magnus

De tweede wedstrijd van de Belcar Endurance Series in Assen werd een one-man-show van Gilles Magnus. De Antwerpenaar reed heel de race, op één ronde na, alleen in de Russell Racing Norma en finishte met bijna een ronde bonus op de Krafft Racing Norma van Longin Sr.-Longin Jr.-Corten. Dylan Derdaele en Nicolas Saelens wonnen in hun Lamborghini van Belgium Racing de GT-klasse en werden derde algemeen.

In een uitgeregende wedstrijd toonde de ex-winnaar van de 24 Uur van Zolder zijn klasse en hij reed in moeilijke omstandigheden zo goed als van start tot finish vooraan. Magnus gaf het stuur één ronde over aan Frank Thiers, die meteen weer uitstapte… en zijn teamgenoot de race zag winnen.

Achter de eenzame winnaar was de strijd voor de ereplaatsen wel leuk om volgen, met uiteindelijk Krafft Racing dat… voor de derde maal op rij tweede wordt en zo op titelkoers blijft. Deldiche Racing verslikte zich wat in de afstelling, met een keuze die eerder richting wisselende omstandigheden ging en De Jonghe-Boonen en Verbergt-Piessens kwamen als vierde en vijfde binnen. Vader en zonen Redant werden na een sterke race mooi zesde en winnaar in de klasse voor de Porsche GT3 Cup, voor marathonman John De Wilde die dit weekend vijf uur geracet heeft. Marco Petry en Jan von Kiedrowski (Küpper BMW) waren dan weer de beste vertegenwoordiger bij de toerwagens.

Het volgende luik van het Belcar Endurance Championship ligt in de herfst, met een raceweekend op 3 en 4 oktober, gevolgd door een nieuw weekend met het DTM-kampioenschap op 17 en 18 oktober. Het seizoen eindigt dan met de 24 Uur van Zolder op 7 en 8 november!