Home > #Hoofdnieuws > WRC Estland: Tänak ijzersterk, Rovanperä knap

WRC Estland: Tänak ijzersterk, Rovanperä knap

De WRC in Estland lacht Hyundai toe, maar niet onze landgenoot Thierry Neuville. Waar Ott Tänak en Craig Breen vooraan standhouden in de Koreaanse machine, maakte Thierry Neuville vandaag een foutje dat hij cash betaalde. De opgave was meteen een feit en de kansen in het WK slinken aanzienlijk.

Foto: © WRC.com

Met amper zeven wedstrijden op de WK-kalender – wie weet duikt er nog een achtste op -, wordt elke fout cash betaald. En in die situatie zit vooral onze landgenoot Thierry Neuville. Voor Estland was Neuville derde, maar heel waarschijnlijk zakt hij naar de vijfde stek in het WK, op goed 35 à 40 punten van de leiding van het kampioenschap. Dat verschil goedmaken in drie wedstrijden, lijkt stilaan een verloren zaak.

Vooraan geeft Ott Tänak in Estland de toon aan en de Est laat voor eigen volk zien dat hij ‘thuis’ is bij Hyundai. Hij beheerst de wagen stilaan quasi perfect en wordt een grote kanshebber in de strijd om de wereldtitel. Achter hem laat Craig Breen zien dat als hij over het goede materiaal beschikt, hij mee kan met de wereldtop. Breen won twee van de vijf proeven deze namiddag en volgt op 11,7 seconden van Tänak, maar zal de kopman van Hyundai uiteraard niet mogen ‘lastigvallen’.

Op drie Is Sebastien Ogier de beste Toyota vertegenwoordiger, maar de jonge Kalle Rovanperä zet wel zijn Franse kopman onder druk. Zonder het schoonheidsfoutje in de derde KP was de Fin overigens nog steeds in strijd om de zege. Rovanperä sloot de dag af met een beste chrono. Elfyn Evans heeft het dan weer wat moeilijker en kan de vorm van het voorjaar niet meteen terugvinden. Vermelden we nog dat Mads Ostberg leidt in WRC2.

Morgen staan er in Estland nog zes proeven op het menu, waaronder de Powerstage.