Home > #Hoofdnieuws > WRC Estland: Hyundai domineert!

WRC Estland: Hyundai domineert!

In Estland is de eerste voormiddag met maar liefst vijf proeven achter de rug. Voorlopig domineert Hyundai de debatten in Estland, met een volledige Koreaanse top 3. Ott Tänak won twee van de vijf proeven deze ochtend en hij is na 70 kilometer tegen de chrono is de logische leider voor eigen publiek.

Foto: © Hyundai Motorsport

De wegen in Estland lenen zich tot een snelle wedstrijd en dat motiveert Tänak blijkbaar die primus was in de derde en vierde KP. Kalle Rovanperä (KP2) en Sébastien Ogier (KP5) pakten ieder een chronorit voor Toyota, maar de jonge Fin liet zich verrassen in de derde proef en verloor goed 20 seconden. Last but not least was het onze landgenoot Thierry Neuville die de dag afsloot met een snelste chrono, in de zesde proef.

In de tussenstand leiden de drie Hyundai i20 WRC, met in volgorde Tänak, Breen (+6,8″) en Neuville (+11,1″), voor de vier Toyota (Ogier, Evans, Rovanperä en Katsuka) en de Ford Fiesta WRC van Lappi en Suninen.

Thierry Neuville: “Ik ben niet helemaal tevreden, ik mis wat vertrouwen op de snellere stukken. We hebben ons best gedaan en ik denk dat we realistisch moeten zijn over onze kansen tegenover Ott.”

Deze namiddag volgt een identiek lus van vijf proeven.