Home > Circuit > FIA F2: toch een beetje Ferrari op Monza…

FIA F2: toch een beetje Ferrari op Monza…

Mick Schumacher won zijn eerste race van 2020 op Monza. Schumacher, Ferrari Academy driver, won voor Prema Racing, het “Ferrari Junior team” zeg maar, en daarmee was er toch een klein straaltje licht in de overigens donkere Ferrari tempel van Monza.

foto: ©Premapoerteam/media

Een Italiaans team en het Duitse volkslied voor de winnaar, een Schumacher op het hoogste trapje in Monza, het was een aandenken aan een tijd dat het bij de Scuderia allemaal nog véél beter verliep. Dat zelfs Binotto er een wandelingetje naar het F2 podium voor over had, sprak boekdelen.

Voor de titelpretendenten werd het een zenuwslopende hoofdrace op Monza. De juiste strategie kiezen, die correct toepassen en het hoofd koel houden, dat was de boodschap. Mick Schumacher (Prema) had dit het beste onder de knie. De Duitser was goed weg bij de start, wisselde op het correcte moment zijn banden en profiteerde dan van het feit dat Ghiotto (Hitech) zijn tweede plaats moest verdedigen tegen Lundgaard en dat titelkandidaat Ilott (UNI Virtuosi) in de fout ging bij de pitstop en de motor liet afslaan.

Schumacher wordt nu ook titelkandidaat

Ondanks zijn charge daarna kon Ilott niet meer verder geraken dan een zesde plaats. “Schum” werd zo de tiende winnaar van het jaar in de Formule 2. Met Tsunoda (Carlin) vierde en Shwartzman (Prema) slechts op een negende plaats mengt Schumacher zich nu tussen de titelkandidaten. Shwartzman en Ilott delen de leiding met 134 punten maar Schumacher zit vlakbij met 131 punten.

Om maar te zeggen dat het morgen in de sprintrace wel eens interessant kan worden.