Home > #Hoofdnieuws > F1 Monza: Bottas sneller dan Hamilton en Albon in FP1

F1 Monza: Bottas sneller dan Hamilton en Albon in FP1

Foto ยฉ: Mercedes-AMG F1

Komende zondag vindt de eerste van drie races op Italiaanse bodem plaats. Beginnen doen we met het ultrasnelle Monza. George Russell kwam in de eerste oefenssie niet in actie. De Williams-rijder liet zijn stuur over aan Roy Nissany, die voor het tweede keer dit seizoen een F1-wagen mag besturen.

Halverwege de sessie verloor Verstappen de controle in de chicane waardoor hij in de muur en het grind terechtkwam. De Red Bull leek schade te hebben aan de voorvleugel, maar minimaal. Valtteri Bottas leek van niets last te hebben en was de snelste in de eerste sessie. Lewis Hamilton volgde op 0,2 seconden. Alex Albon was voor het eerst in lange tijd nog eens sneller dan ploeggenoot Max Verstappen en werd derde. Ferrari gaat (opnieuw) een moeilijk weekend tegemoet. Sebastian Vettel geraakte niet verder dan een negentiende plek. Leclerc doet een stuk beter, maar met een elfde plek is het nog steeds niet wat het moet zijn. De AlphaTauri voelt zich wel thuis op het circuit van Monza. Met een vierde plaats voor Kvyat en een zesde plaats voor Gasly mogen ze tevreden zijn.

Uitslag FP1:

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock