Home > Circuit > Eenzitter > Renault Eurocup: de terugkeer van Piria

Renault Eurocup: de terugkeer van Piria

In de manche van de Formule Renault Eurocup op de Nurburgring zien we een verrassende gaste: de Italiaanse Vicky Piria.

De charmante Piria begon in 2009 met de autosport op circuit en reed ondertussen Formula 2000 Light, Italiaanse Formule Renault, Formula Lista Junior, Formula Abarth, GP3 en eindigde vorig jaar in de W Series, de raceserie voorbehouden voor vrouwen. De grote gemene deler in heel deze opsomming is…Piria haalde geen enkele overwinning.

De W Series werden na Corona verplaatst naar 2021, en dat zette een aantal racepilotes op non-actief. Piria hield zich bezig met de sociale media, werd race instructeur en met prees diverse gezondheidspillen aan…tot verleden week er een oproep binnen kwam van het Thaise Bhaitech team. En zo keert “La Piria” quasi terug naar de bron: de Formule Renault. Een nieuw begin? Wie weet, uiteindelijk is de Italiaanse nog maar 26 jaar oud.

Geen M2 Competition

Aan de andere kant van het blad zijn er een aantal zitjes die verdwijnen. Zo reed de Rus Michael Belov in Spa in de F3 en besloot op die piste door te gaan. M2 Competition verdwijnt van de deelnemers lijst, erger nog, het team lijkt de eenzitteractiviteit in Europa te stoppen (zie hier). Bij R-Ace en MP Motorsport staan dan weer respectievelijk Jonathan Hoggard en Joey Alders niet op de deelnemerslijst voor de Nurburgring.

Wel aanwezig is onze eigen Ugo De Wilde.

(foto Piria: ©Andrea Grianti onder CC-by-2.0, bijgewerkt van flickr.com/photos/67453726@N04/6254283015)