Home > Rally > Divers > Monteberg 2020: verslag van Verlinde-Dupan

Monteberg 2020: verslag van Verlinde-Dupan

Zondag stonden Benoit Verlinde en Anton Dupan aan de start van de Shortrally van de Monteberg met de MRF Fiesta R2t. Wisselende omstandigheden met hevige buien zorgden voor modderige wegen rond Poperinge.

De eerste ronde werd er voorzichtig gestart. Het was de eerste keer met de auto, bovendien op de nieuwe banden in die erg natte omstandigheden. De MRF regenbanden zijn splinternieuw en kwamen pas vrijdagavond aan in België. Bijgevolg moest er nog veel geleerd worden op de eerste proeven. “Op de twee eerste proeven reden we telkens de vierde tijd in R2. In de eerste service werd de afstellingen van de Fiesta aangepast om het weggedrag te verbeteren”, aldus Anton dupan. “We slaagden er in om de afstelling van de auto voortdurend te verbeteren. De tweede ronde was kletsnat en dat zorgde voor zeer veel modder tijdens de derde ronde. Enkele van onze concurrenten gingen van de baan waardoor we konden opschuiven in het klassement. Voor de afsluitende lus stonden we 25ste algemeen en 3de in de klasse. Tijdens de laatste proeven waren de wegen eerder opgedroogd. Een experiment met de banden voor de laatste lus draaide verkeerd uit. Daardoor lieten we het ritme zakken in de laatste ronde. Uiteindelijk eindigden we op de 25ste plaats algemeen en haalden we de bronzen medaille in de klasse 3F (klasse voor R2 wagens). Het was dus een geslaagde rally voor ons. Niet alleen zijn we tevreden van het resultaat, maar we hebben ook veel bijgeleerd. Het was letterlijk de allereerste keer dat deze banden gebruikt werden in een wedstrijd. Het hoofdkantoor van MRF was dan ook geïnteresseerd in onze bevindingen. We hebben goede feedback kunnen verzamelen en zo kunnen ze bij MRF aan de slag om hun regenbanden te verbeteren.”

Tot slot nog een woord van dank aan onze sponsors Banden Claerhout en Q-Grafix. Op naar onze volgende afspraak, de Rally van Oudenaarde! (persbericht – Foto: © Verlinde-Dupan)