Home > Uncategorized > Mazda MX-5 Cup Assen: grijpt de jeugd de macht?

Mazda MX-5 Cup Assen: grijpt de jeugd de macht?

De Mazda MX-5 Cup heeft bij haar eerste optredens tijdens de Zandvoort Superprix laten zien dat de populaire merkencup ook in haar tweede seizoen garant staat voor spektakel. András Király was met twee zeges de grote winnaar. Maar wie de races gezien heeft weet dat het weinig scheelde. In de eerste race kwam de 16-jarige Maxime Oosten 19-duizendste tekort voor zijn eerste overwinning. In de tweede race kwam de nummer vier Milan Teekens een halve seconde na Király over de finish. Close racing in optima forma! Neemt de jeugd met Oosten en Teekens nu de overhand, of blijven ervaren coureurs als Király en Marcel Dekker aan de macht?

In 2019 ontpopte de nieuwe Mazda MX-5 Cup tot de spannendste nationale raceklasse. Met acht verschillende winnaars in twaalf races was vooraf vrijwel onvoorspelbaar wie de kanshebbers waren. Marcel Dekker bleek aan het einde van het seizoen de meest contante rijder en werd de allereerste Mazda MX-5 kampioen. Tijdens de openingsraces van dit laat gestarte seizoen bleek al direct dat Dekker zal moeten vechten als een leeuw om zijn titel te prolongeren. Dirk Warmerdam won vorig jaar twee races, maar heeft de aansluiting met de toppers van dit seizoen nog niet gevonden.

De Mazda-rijders gaan in de 20 minuten durende kwalificatie op zaterdag om 9.25 uur bepalen wie de poleposition voor zich gaat opeisen. De snelste rijder start de eerste race, door de reversed grid, vanaf de tiende startplek. In de tweede race uiteraard vanaf pole. De eerste race van 30 minuten staat voor zaterdag 5 september om 17.10 uur op het programma. Race 2, eveneens over 30 minuten, start op zondag om 10.55 uur. (persbericht)