Home > Circuit > BRDC F3: druk weekend op Brands Hatch voor Ulysse De Pauw

BRDC F3: druk weekend op Brands Hatch voor Ulysse De Pauw

In het Britse Formule 3 kampioenschap waagt onze landgenoot Ulysse De Pauw opnieuw zijn kansen met Douglas Motorsport. Dit weekend stonden er vier races op het programma op de legendarische Britse omloop van Brands Hatch.

foto: ©douglasmotorsport.com

Vier races werden er gereden in het weekend van de Britse Formule 3 op Brands Hatch. Heel wat punten te verdienen, of te verliezen dus, alnaargelang. Met Ayrton Simmons (Dittmann racing), Kush Maini (Hitech) en Ulysse De Pauw (Douglas Motorsport) op het podium na afloop van het eerste treffen hadden we al zowat de samenvatting van het weekend voor ons.

Inderdaad want in de tweede race was de zege van Nazim Azman (Carlin) uiteraard het gevolg van de “omgekeerde startvolgorde”. Ulysse De Pauw haalde er nog een verdienstelijke zevende plaats uit.

Race drie dan. Ulysse De Pauw volgde mooi in Paddock Hill tot hij plots van de baan ging en daarna een technisch probleem scheen te hebben. Omdat verderop ook nog Frederick (Carlin) betrokken was bij een incident met drie wagens, werd de race stilgelegd. Bij de herstart verscheen De Pauw niet meer op de grid. Ayrton Simmons reed naar zijn tweede zege van het weekend.

Race vier bracht de revanche voor De Pauw. Die kon leider Maini constant onder druk zetten maar moest toch genoegen nemen met de tweede plaats, op 7/10de van de winnaar. In het kampioenschap wordt Maini nu leider met 227 punten, voor Jewiss (198). De Pauw volgt op de zevende plaats met 147 punten.

De volgende afspraak is er opnieuw op Donington Park, in het weekend van 19-20 september, met drie races op het programma.