Home > VAS > Rittensport > VAS: Gapersrit timmert verder aan de weg

VAS: Gapersrit timmert verder aan de weg

Er zij nog een goede twee maanden te gaan en de zesde editie van de Gapersrit begint zijn definitieve vorm te krijgen. De organisatie ploegt verder ook al is het dezer dagen moeilijk om echte “zekerheid” te verkrijgen.

Heel wat gemeenten kijken de kat uit de boom en wachten om toelating te verstrekken. Desalniettemin werd er al begonnen met het uittekenen van het parcours op het grondgebied waar er reeds wel een toelating werd verkregen“, laat organisator Patrick Rosiers weten.

De startlocatie is nieuw dit jaar: “De Knippelaar” in Kruiseke, met parking aan de achterzijde van het voetbalveld van Sparta Kruiseke. Dat ligt middenin de fameuze KP Kruiseke van de Rally van Wervik. Vandaar gaat het naar het zuiden, richting Wervik, om via een omweg langs Geluwe en Beselare terug naar Kruiseke. Voor deel 2 werd besloten met eennieuw blad te beginnen. Aanvankelijk zou het richting Ieper gaan maar met de nakende WRC-manche wil de RPR organisatie de overlast voor de omwonenden beperken en dus wordt een nieuw parcours getekend. Na een verbindingsrit wordt er gestart op grondgebied Zonnebeke en werd er voor inspiratie gekeken naar de Omloop van Vlaanderen, die nooit ver uit de buurt zal zijn in deel 2.

Afscheid van “initiatie”

Zonder VAS kampioenschap is het koffiedik kijken wat betreft het deelnemersveld. Dit jaar wordt er ook vastgehouden aan de drie officiĆ«le klassen, met andere woorden, de klasse “initiatie” (buiten competitie) zal niet meer worden ingericht. RPR houdt dan ook zeer bewust de instapklasse Recrea eenvoudig. Deze klasse was dan ook altijd al bedoeld als instapklasse. “Het roadboek is simpel en duidelijk opgebouwd, deelnemers die reeds deelnamen aan de Gapersrit weten inmiddels dat de rit vlot te rijden valt, daar schuilt nu eenmaal het gevaar. Geconcentreerd rijden blijft de boodschap. Door de COVID- onzekerheden werden de inschrijvingen dit jaar met een maand opgeschort. Laat ons nu enkel hopen op een positief advies van de overheden“, aldus Rosiers.

Bij de maatregelen die gelden zijn er een beperking tot 70 wagens, de start volgens een vooraf bepaald tijdslot, geen wachtrij voor de documentencontrole en geen briefing meer vooraf met uitleg over rittensport. Inschrijven kan vanaf 15 september via www.rallypodium.be

(persbericht/bewerkt-foto: wb)