Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: is de snelste in laatste oefensessie

F1 Spa: is de snelste in laatste oefensessie

Foto ©: Formula 1

Het zou Spa niet zijn als we geen regen zouden zien. In de derde en laatste oefensessie zagen we al enkele druppels vallen, maar niet veel later maakten de donkere wolken plaats voor een blauwe hemel.

Er werd niet veel gereden in FP3. Nadat alle rijders een snel rondje hadden gereden, was het wachten tot de laatste tien minuten. Alle rijders kwamen tegelijk naar buiten in het laatste deel van de sessie en gingen voor een rondje op ‘qualifying pace’. Lewis Hamilton had geen last van het verkeer en reed naar de snelste tijd. Esteban Ocon bevestigt de snelheid van Renault en werd tweede op 0,2 seconden. Lando Norris werd derde op bijna 0,4 seconden.

Voor Ferrari, het meest succesvolle team in Spa begint het heel pijnlijk te worden. Charles Leclerc geraakte niet verder dan de zeventiende plek en Sebastian Vettel werd helemaal laatste. Dit voorspelt niet veel goeds voor de kwalificatie.

Uitslag:

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock