Home > Circuit > In een notendop: FIA F2-FIA F3 (Spa, vrijdag)

In een notendop: FIA F2-FIA F3 (Spa, vrijdag)

  • FIA F3 – Jack Doohan mocht in de ochtend nog de beste tijd neerzetten in de vrije sessie. Maar de Australiër schatte de omstandigheden compleet verkeerd in tijdens de kwalificaties en eindigde op de 13de startplaats. De vroege vogels haalden deze keer voordeel. Lirim Zendeli (Trident) was een van de eersten om een snelle tijd te zetten en dat bracht hem gelijk de pole op. De Rus Michael Belov (Charouz) ging van de baan en zorgde voor een rode vlag. Tegen de tijd dat alles was opgeruimd zette de regen in boven Spa en dat maakte het lastig de vroeg in de sessie gezette tijden nog bij te benen. Naast Zendeli start Theo Pourchaire (ART Grand Prix) op de eerste rij. Op rij twee zien we Alexander Smolyar (ART Grand Prix) en kampioenschapsleider Logan Sargeant (Prema Racing), die tevreden zal zijn dat uitdager en teamgenoot Piastri slechts op een achtste plaats start. Viscaal (MP Motorsport), Hauger (Hitech) en Belov (Charouz) lieten geen tijd noteren en hebben een toelating nodig van de sportcommissie om morgen alsnog te kunnen starten.
  • FIA F2 – Robert Shwartzman (Prema) was de snelste in de vrije sessie op zaterdagmiddag. Daniel Ticktum (DAMS) bleef eerst aan de kant wegens een niet sluitende COVID19 test, maar de Brit kreeg achteraf een negatieve tweede test en was er dus wel in de kwalificatie. Twee rode vlaggen verstoorden het begin van de kwalificatiesessie maar uiteindelijk kon niemand Yuki Tsunoda (Carlin) van de pole houden. Naast hem start een Nikita Mazepin (Hitech) die een quasi perfecte ronde bij elkaar kreeg en voor het eerst op de eerste rij mag starten. Voor kampioenschapsleider Callum Ilott (UNI Virtuosi) was er slechts een twaalfde plaats weggelegd. Juri Vips (DAMS) kende weinig geluk voor zijn F2 debuut want hij moest de DAMS parkeren en moet, zonder tijd, rekenen op de goodwill van de sportcommissarissen.

foto Zendeli: ©fiafomula3.com/media