Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: Max Verstappen snelste tijdens tweede vrije training

F1 Spa: Max Verstappen snelste tijdens tweede vrije training

De tweede vrije training begon op een vochtig circuit van Spa-Francorchamps. Even leek het een sessie in de regen te worden, maar uiteindelijk bleef het bij enkele onheilspellende wolken. De training werd vroegtijdig beëindigd nadat een reclamebord het circuit opschoof dicht bij de plek waar Giuliano Alesi tijdens de vrije trainingen van de F3 de kant in schoof. Hiermee zit het vrijdagprogramma van de Grote Prijs van België erop.

Max Verstappen was de snelste tijdens de tweede vrije training. In zijn Red Bull zette hij een sterke tijd neer van 1:43.744. Hij wordt gevolgd, met slechts 0.048 seconden verschil, door Daniel Ricciardo. De Australiër moest echter zijn wagen even later aan de kant zetten door hydraulische problemen. De derde snelste tijd was voor Lewis Hamilton. Alexander Albon zette een stevige vierde tijd neer met 1:44.137, en eindigt zo net voor Sergio Pérez die de top vijf afsluit. Bottas, die tijdens de eerste sessie nog bovenaan stond, eindigt als zesde.

Net zoals in de eerste sessie vinden we de teams met een Ferrari-motor achteraan terug. Giovinazzi en Räikkönen staan op de dertiende en veertiende plek voor Alfa Romeo. Ze worden gevolgd door Leclerc op vijftien en Vettel op zeventien. Grosjean en Magnussen sluiten het rijtje nadat hun power unit gewisseld werd tijdens de eerste vrije training.