Home > #Hoofdnieuws > F1 Spa: jarige Bottas snelste in eerste sessie op Spa-Francorchamps

F1 Spa: jarige Bottas snelste in eerste sessie op Spa-Francorchamps

Foto ©: Mercedes-AMG F1

Dit weekend is het circuit van Spa-Francorchamps het decor voor de zevende Grote Prijs van het seizoen. Voor veel rijders is dit een van hun favoriete circuits. Komend weekend is er uiteraard ook aandacht voor Antoine Hubert. De rijders zullen allemaal met het logo AH19 op de wagen rijden.

In de eerste oefensessie was Valtteri Bottas de snelste in zijn Mercedes, kort gevolgd door teamgenoot Lewis Hamilton. Max Verstappen heeft ook een goede eerste sessie achter de rug en volgt op minder dan 0,1 seconden. De Racing Point rijders vervolledigen de top vijf. Perez en Stroll tonen dat de Racing Point goed overweg kan met de snelle bochten.

Voor Ferrari en de andere teams met een Ferrari-motor zal het alweer een moeilijk weekend worden. Vettel en Leclerc raakten niet in de top tien. Kimi Räikkönen, viervoudig winnaar in Spa was zelfs een tikkeltje sneller dan beide Ferrari’s. De Haas-rijders zagen we niet in de eerste sessie. Zowel Grosjean als Magnussen krijgen een nieuwe power unit.

Uitslag FP1:

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock