Home > Circuit > In een notendop: F3-F4-F1

In een notendop: F3-F4-F1

FIA F3 – De wegen van Max Fewtrell en Hitech GP gaan scheiden. De Engelse rijder, die sinds Macao 2019 bij de Britse renstal aan de slag was, slaagde er in zeven weekends amper in om punten te verzamelen. In Oostenrijk haalde hij een 10de en een 7de positie, heel wat minder dan verwacht van de voormalige F4 (2016) en Renault Eurocup (2018) kampioen. Hitech zal dus met een andere bezetting aantreden in Spa, wat Fewtrell zal doen is nog niet geweten.

F4 Spanje – Op Paul Ricard werd afgelopen weekend ook nog gereden voor het Spaanse Formule 4 kampioenschap. Het werd een topweekend voor Filip Ugran (Jenzer). De Roemeen won race 1 op zaterdag, race 2 op zondag en haalde in de afsluitende race 3 dan nog eens de tweede plaats achter Oliver Goethe (MP Motorsport). Kas Haverkort (MP Motorsport) haalde een tweede en een vierde plaats maar blijft wel aan de leiding van de tussenstand, waar hij ploeggenoot Goethe op negen punten afstand houdt.

F1 Indianapolis – Jean Todt was speciaal genodigde op de afgelopen 500 mijlsrace van Indianapolis. De FIA voorzitter liet zich daarbij ontvallen dat “Indianapolis goed zou zijn voor de F1“. Hij vergeet zich daarbij wel handig te herinneren dat hij zelf aan de bron lag van de schertsvertoningen die Ferrari in het eerste lustrum van de eeuw op poten zette en de reden waren waarom F1 opnieuw verdween in de VS. Een editie 2005, waarbij slechts 6 wagens startten, was de doodsteek voor de F1 op de beroemde ovaal (nu ja, het infield dan). Liberty Media ziet uiteraard brood in een terugkeer naar de heilige grond van Indianapolis en mijmert over een tweede Amerikaanse Grand Prix in de komende jaren.

F1 Imola – Valterri Bottas verkende het circuit van Imola. De Fin reed er met een Mercedes AMG A45. Geen F1 wagen uiteraard, maar toch nog een aardige 421 pk op het asfalt. De vraag die gans ItaliĆ« in de ban houdt, is: “wordt er straks publiek toegelaten op Misano en op Imola?”

foto: archief/renault sport