Home > Circuit > In een notendop: F3R-F4-Euroformula

In een notendop: F3R-F4-Euroformula

F3R Europe – In het regionale F3 kampioenschap werd het afgelopen weekend op Le Castellet een duel tussen Arthur Leclerc en zijn Prema teamgenoot Gianluca Petecof. De jongste van de Leclerc broers haalde het zaterdag in race1 van zijn tegenstander, in race2 draaide Petecof de rollen om en uiteindelijk zegevierde Leclerc dan weer in de derde race voor Petecof. Het betekent dat Petecof voorlopig het kampioenschap leidt met 116 punten voor Leclerc met 111. (foto:premapowerteam.com/media)

Euroformula – In de voormalige ‘F3 Open’ lukte Lukas Dunner op Paul Ricard voor CryptoTower Racing de zege op zaterdag . Hij ging er teamgenoot en puntenleider Yifei Ye voor. In de race op zondag hield Yifei Ye (CryptoTower Racing) een opzittende Zane Maloney (Carlin) af en reed naar zijn tweede Euroformula zege. De Chinees blijft de voorlopige leider in de tussenstand.

F4 Brits – Op Oulton Park speelde Luke Browning (Fortec Motorsport) solo slim in het Britse Formule 4 kampioenschap. Browning zegevierde in alle drie de races. Zak O’Sullivan (Carlin), Casper Stevenson (Argenti) en James Hedley (JHR) kwamen in de respectievelijke races telkens als tweede over de streep. Browning leidt het kampioenschap met 159 punten voor O’Sullivan (137).