Home > #Hoofdnieuws > BRC 2020: Spa houdt vol

BRC 2020: Spa houdt vol

DG Sport laat weten dat de Spa Rally 2020 wel degelijk zal plaatvinden op zaterdag 12 en zondag 13 december.

Wij zijn geen waarzeggers, we kunnen dan ook onmogelijk voorzien hoe de gezondheidssituatie zal evolueren in ons land in de loop van de komende maanden“, vertelt Christian Jupsin, verantwoordelijke van DG Sport. “Zullen we toeschouwers mogen toelaten ? Zullen we het gebruikelijke grote rallyfeest kunnen organiseren ? Zal de wedstrijd moeten doorgaan achter gesloten deuren ? Eerlijk gezegd, we hebben er totaal geen benul van. Maar wat zeker is, is dat de deelnemers zich zullen kunnen uitleven op het parcours dat voor hen zal worden uitgestippeld. DG Sport is vastberaden om dit bizarre jaar 2020 op een positieve noot te eindigen, door iedereen die dat wil het plezier te bieden dat in de cockpit van een rallywagen valt te beleven…”

De Spa Rally was het eerste slachtoffer van de lockdown midden maart, het is dan ook belangrijk voor DG Sport om de tendens om te keren en te geloven in betere tijden. De organisatoren analyseren op heden de evolutie van de situatie aan de hand van de statistieken, de perspectieven en de verschillende maatregelen die worden genomen in het kader van deze pandemie, en hoewel het al vast ligt dat de Spa Rally 2020 niet zal zijn zoals de vorige edities, kunnen we toch rekenen op het enthousiasme van DG Sport opdat deze wedstrijd zal kunnen doorgaan in de best mogelijke omstandigheden.

Wij willen trouwens de gemeentes bedanken die onze partners zijn in dit avontuur“, vervolgt Christian Jupsin. “Het is gemakkelijk om alles te verbieden en af te gelasten, maar het is des te moedig om alles in het werk te stellen opdat de deelnemers en de fans het jaar mooi zouden kunnen afsluiten.”

(persbericht)