Home > #Hoofdnieuws > SRO lanceert nieuwe toerwagenserie

SRO lanceert nieuwe toerwagenserie

SRO Motorsports Group, de onderneming van Stéphane Ratel gaat investeren in de toerwagenracerij. Vanaf 2021 komt er een Frans kampioenschap voor toerwagens, met twee categorieën, de TC, goed voor wagens met 300 pk en de TCA een klasse voor wagens met om en bij de 200 pk.

Helemaal nieuw is het niet, want SRO ondersteunt al een toerwagenserie in de VS, waar het ook de mosterd haalt voor dit initiatief. “De kosten moeten erg beperkt blijven, met een maximum van 100.000 euro voor de aankoop van een wagen in de TC-categorie en mogelijk zelfs wagens rond de 20.000 euro in TCA”, aldus de persmededeling. “Pirelli zal de banden voorzien en het format is heel duidelijk dat van sprintraces.

In TC, met dus 300 paarden zien we de BMW M2 CS Racing Cup, BMW 235i Racing Cup, BMW 240i Racing Cup, Alpine A110 Cup, SEAT Leon Cup Racer, Honda Civic R TC Cup, Hyundai Veloster TC Cup en Toyota GT86 Cup. In de categorie TCA worden de diverse Renault Clio Cup verwacht, net als MINI Cooper, Peugeot RCZ Racing Cup, BMW 325i Clubsport, Ginetta G40 Junior, Honda Civic Cup SI TCA, Hyundai Veloster Cup TCA, Ford Fiesta Cup en andere Mazda MX-5 Cup.

Dit is uiteraard ook een heel mooi platform voor België of bij uitbreiding de Benelux.