Home > #Hoofdnieuws > Porsche Cup: start dit weekend in Zolder

Porsche Cup: start dit weekend in Zolder

Anderhalve maand na de Official Test Day op Circuit Zolder, gaan de rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux eindelijk de strijd aan. Dit weekend betwisten een vijftiental bolides de eerste afspraak van het seizoen op het Limburgse circuit.

Ter bevestiging: de twee kampioenschappen delen de piste. Dat biedt de teams schaalvoordelen, terwijl de rijders kunnen profiteren van extra rijtijd. Op de piste zelf kondigt zich een druk programma aan, want twee sprints van 30 minuten en een mini-endurance van 55 minuten met verplichte pitstop (enkel voor de Porsche Sprint Challenge Benelux) zullen deze langverwachte afspraak kleuren.

Loek Hartog topfavoriet

De 17-jarige Loek Hartog besloot het seizoen 2019 als derde en verschijnt aan de start als de grote favoriet in de Porsche Carrera Cup Benelux. De jonge Nederlander (17 jaar), die uitkomt voor Bas Koeten Racing, liet zich vorig jaar enkele keren opmerken en lijkt alles in huis te hebben om een gooi te doen naar de titel. Maar opgelet: de Porsche Carrera Cup Benelux Junior kan beslist niet op zijn lauweren rusten!

Het zal eveneens interessant zijn om dit seizoen de prestaties te volgen van enkele nieuwkomers. We denken daarbij in de eerste plaats aan de Belgen Gilles Smits (Speedlover) en Michael Cool (NGT Racing), of de jongste deelnemer: de Nederlander Morris Schuring (GP Elite) – slechts 15 jaar oud. Zij nemen het op tegen de ervaren Nicolas Vandierendonck (EMG Motorsport), de debuterende Stijn Lowette (NGT Racing) – een “Gentleman Driver” in de beste zin van het woord – en rijders waarvoor de Porsche 911 GT3 Cup geen geheimen meer heeft zoals Bas Barenbrug (Bas Koeten Racing) en de familie Verhoeven (Speedlover). Een uitgelezen deelnemersveld!

Vermelden we nog dat, op Hartog en Schuring na, alle rijders ook in aanmerking komen om punten te scoren in de “Cup Division” van de Porsche Sprint Challenge Benelux.

Clubsport Division: veelbelovende jonge wolven

Ook in de Porsche Sprint Challenge Benelux, dat iets toegankelijker wil zijn, mogen we ons opmaken voor een mooie strijd in de klasse voorbehouden aan de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport en de Cayman GT4 van de vorige generatie. Bij de Official Test Day lieten de Nederlanders Thierry Vermeulen (GP Elite), Steven van Rhee (GP Elite) en Alexander Goddijn (GP Elite) allen mooie chrono’s optekenen. En hoewel het hun allereerste volledige seizoen in GT4 betreft, bruisen deze jonge wolven van ambitie. Houd ook zeker rekening met enkele outsiders, waaronder het duo Sven van Laere-Jimmy de Breucker (Red Ant Racing), waarbij eerstgenoemde het in 2019 nog tot vicekampioen schopte in de Cayman GT4 Trophy. Verlies tot slot zeker ook Grégory en Frank Stevens op de #918 van NGT Racing niet uit het oog.

Het ereschavot staat klaar en iedereen kijkt reikhalzend uit om opnieuw de competitiesfeer op te snuiven. Opperste concentratie is vereist van bij het begin, want nu vrijdag staat er meteen een dubbele kwalificatiesessie op het menu (14u05-14u40). Enkele uren later, om 17u15, wordt reeds de start gegeven voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Race 2 staat geprogrammeerd op zaterdag om 11u25 en de start van de “long race” volgt om 16u55. Dat de beste moge winnen!

Kalender 2020 Porsche Carrera Cup Benelux en Porsche Sprint Challenge Benelux

9 juli: Official Test Day – Zolder
21-22 augustus: Zolder Fun Festival (3 races)
11-13 september: DTM Nürburgring (3 races)
25-27 september: GT World Challenge Zandvoort (3 races)
10-11 oktober: DTM Zolder (3 races)
30 oktober-1 november: Final Races Assen (3 races)