Home > Circuit > In een notendop: F4-F3-F2-SF-F3R-Zanardi

In een notendop: F4-F3-F2-SF-F3R-Zanardi

  • FIA F2 – Het wordt wellicht einde seizoen voor Sean Gelael. Aan een incident tijdens de wedstrijd in Barcelona hield de Indonesische DAMS rijder een gebroken ruggenwervel over. Hij is op zijn minst voor zes weken buiten strijd.

  • FIA F3 – David Schumacher maakt een vroegtijdig einde aan zijn samenwerking met Charouz Racing. De Duitser, neef van Mick Schumacher en zoon van Ralf, haalde dit seizoen nog geen enkel punt voor het Tsjechische team.
    Ook de Duitse Sophia Floersch zal er in de volgende manche in Spa niet bij zijn. Zij heeft een andere verplichting in het ELMS kampioenschap op Paul Ricard waar ze haar debuut maakt op een Signatech LM P2 wagen. Wie de vrijgekomen zitjes zal innemen en wat de verdere plannen zijn van David Schumacher is op dit moment nog niet geweten.

  • FFSA F4 – Nederland lijkt een onuitputtelijke bron te hebben aan jong eenzittertalent. Als winnaar van het stuurwiel “Feed Racing” vorig jaar, zal wereldkampioen KZ karting Marijn Kremers dit weekend op Nogaro (22-23 augustus) zijn debuut maken in de Franse Formule 4.

  • F3R Europe – De Argentijn Facundo “Facu” Regalia maakt zijn terugkeer naar de eenzitters bij Van Amersfoort Racing, waar hij in de F3 Regional de ploeggenoot zal worden van Fransman Pierre-Louis Chovet. Op het circuit van Paul ricard is er dit weekend (22-23 augustus) het tweede raceweekend van F3R Europe voor seizoen 2020.

  • SuperFormula Japan – Red Bull junior Juri Vips mist het begin van het seizoen Super Formula op de Japanse omloop van Motegi (29-30 augustus). De quarantainemaatregelen in verband met Corona verhinderen hem om tijdig te kunnen afreizen. Bij Team Mugen wordt hij vervangen door Ukyo Sasahara. Vips zal wel aanwezig zijn op de volgende afspraak op 27 september in Okayama. Ondertussen neemt de Est dit weekend wel deel aan de tweede manche van de F3R Europe op Paul Ricard.

  • Zanardi – Een sprankeltje hoop en goed nieuws voor Alex Zanardi, die volgens de artsen van het San Raffaele ziekenhuis in Milaan “aanzienlijke klinische vooruitgang” liet zien. Nadat hij met zijn handbike tegen een vrachtwagen reed op 19 juni liep Zanardi meerdere breuken in het aangezicht op en lag zelfs een tijd in coma. Sedert 24 juli ligt de Italiaan in het Milanese ziekenhuis waar zijn toestand constant wordt opgevolgd.