Home > Circuit > Xavier Maassen niet in actie in Porsche Carrera Cup Benelux

Xavier Maassen niet in actie in Porsche Carrera Cup Benelux

Xavier Maassen zal aankomend seizoen niet starten in de Porsche Carrera Cup Benelux. De huidig geldende regels rondom het corona virus zorgen ervoor dat Xavier zijn partners niet de waarde kan bieden, zoals in een regulier seizoen. Het verkorte seizoen van de Carrera Cup zal starten op 21 augustus en telt vijf meetings.

De coureur uit Maastricht is geen onbekende in de Porsche wereld. Na successen in de Blancpain Endurance Series met ProSpeed, is Xavier geen onbekende in de Porsche Carrera Cup Benelux. Sinds 2014 is hij actief in de merkenklasse en hij is recordhouder met twee titels uit 2014 en 2017. Alle plannen lagen klaar voor een hernieuwde aanval op een derde titel in de Carrera Cup. Echter gooide het corona virus roet in het eten van de Limburger.

Xavier: “Het is bijzonder jammer dat mijn seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux niet kan doorgaan. De samenwerking met Porsche Centrum Maastricht was al verlengd en we hadden samen grote ambities met het team. We kunnen nu niet in de juiste condities het seizoen beginnen. Dit komt omdat we onze trouwe partners niet de waarde kunnen leveren, met de huidige maatregelen, denk dan bijvoorbeeld aan het ontbreken van de VIP Hospitality tijdens de events.
Gelukkig blijven we met onze partners in positieve gesprekken voor de toekomst. We kijken naar alle mogelijkheden waaronder de 24 uur van Spa en de 24 uur van Zolder aan het einde van het seizoen. Mochten er geen openingen komen, dan gaan we ons optimaal voorbereiden voor 2021!