Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Geen F1, FIA WEC, WRC dit weekend, maar wel de start van het WK Rallycross in Zweden. De RX’ers beginnen er dus weer aan en in de loop van het najaar komen ze ook bij ons langs. De MotoGP zien we dan weer op Spielberg.

Verder zijn er twee grote Benelux-meetings, met in Zolder de start van de Porsche Carrera Cup en de Porsche Sprint Challenge, naast VW Fun Cup en de Waalse BGDC. Ook in Zandvoort veel Benelux-activiteit, met de Supercar Challenge, de Mazda MX-5 en Fiesta Cup. Autosportwereld.be zal op beide meetings uiteraard aanwezig zijn.

Internationaal is er in Paul Ricard GT Open, GT Open Cup en TCR Europe, met enkele Belgen, terwijl op de ‘lange’ Lausitzring iedereen in DTM de achtervolging inzet op Nico Müller, die al drie van de vier races won en éénmaal tweede werd. Dominant starten heet dat dan.

In de VS is er de legendarische INDY 500, naast een race van de IMSA op de VIRginia International Raceway. Noteren we nog de… Paastrofee in Nogaro met een stevig veld GT4s en de Japanse Super GT, op Suzuka. Bertrand Baguette zal zeker trachten zijn zege van een paar weken geleden over te doen.