Home > Circuit > In een notendop: F3 BRDC-ADAC F4 – Indycar

In een notendop: F3 BRDC-ADAC F4 – Indycar

  • F3 BRDC – Op Donington werden drie races verreden voor het Britse F3 kampioenschap. Onze landgenoot Ulysse De Pauw (Douglas Motorsport) liet zich op zondag zien met een mooie zege vanop pole in een verregende race2, omstandigheden die hij maar al te goed kent. Kaylen Frederick (Carlin) eindigde als tweede achter hem maar deed over het algemeen een zeer goede zaak met zijn zege in de afsluitende race3. De Pauw haalde zaterdag slechts een 18de plaats (en de snelste wedstrijdronde) nadat hij eerder in de race moest pitten voor een nieuwe vleugel. De wedstrijd werd gewonnen door Louis Foster (Double R). De Pauw haalde in race3 dan toch nog een 8ste plaats binnen. In het kampioenschap leidt Kaylen Frederick met 161 punten. De Pauw volgt op de achtste positie met 82 punten. In het laatste weekend van augustus worden er vier wedstrijden gereden op het Brand Hatch Grand Prix circuit.

  • Indycar – Tijdens de vrije testritten die volgden op de kwalificatiesessie van gisteren, was het opnieuw Marco Andretti (Andretti Autosport) die de snelste tijd liet noteren. Scott Dixon (Chip Ganassi) ging spectaculair in de fout, maar redde zich uit een spin en zette alsnog de derde tijd. Vrijdag gaat de aanloop naar de 500 mijlsrace verder.

  • F4 ADAC – Op de Nurburgring werd er gereden voor het Duitse F4 kampioenschap maar het was de Italiaanse wonderboy Gabriele Mini (Prema) die zich onmiddelijk liet opmerken bij zijn Duitse debuut met de zege in de race op zaterdag. Hij ging er titelkandidaat Jonny Edgar (Van Amersfoort) vooraf. Edgar herpakte met een zege op zondag voor Elias Seppanen (US Racing) terwijl Joshua Dursken (Mucke) de derde wedstrijd van het weekend won voor Jak Crawford (Van Amersfoort). In beide gevallen zette Mini zich met Prema nog op de derde podiumtrede. In het kampioenschap leidt Edgar ((109 punten), voor Seppanen (89) en Crawford (62). Volgend weekend wordt er gereden op Hockenheim.

foto Gabriele Mini: ┬ępremapowerteam media