Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Vinales in felbevochten kwalificatie

MotoGP: Vinales in felbevochten kwalificatie

Het was de aankondiging van Andrea Dovizioso dat hij zelf zijn contract met Ducati opzegde dat de bom vormde in de MotoGP paddock. Het zorgde voor een beladen kwalificatiesessie.

(foto: ©motogp.com)

Vreugde was er eerst voor Zarco (Esponsorama Ducati) en voor Rossi (Yamaha MotoGP), die zeer blij waren vanuit Q1 door te stoten naar de definitieve kwalificatiesessie. Meer dan aan 12de plaats zat er voor de dokter echter niet in. Nog maar net was het nieuws over de scheiding van Dovizioso en Ducati bekend en kijk: magischerwijze speelde “Desmo Dovi” plots weer mee in de strijd voor de pole. Uiteindelijk was het wel Maverick Vinales die met de fabrieks-Yamaha de pole zette, voor een in laatste instantie aanstormende Jack Miller (Pramac Ducati) en de leider in de tussenstand, Fabio Quartararo (Petronas Yamaha). Andrea Dovizioso zakte met de fabrieks-Duc naar de vierde startplaats met naast hem de man die Oostenrijk in vervoering moet brengen, Pol Espargaro met de Red Bull KTM.

Moto3: Fernandez met twee op een rij

Onze landgenoot Barry Baltus sloeg opnieuw geen mal figuur door met de CarXpert PruestelGP KTM machine lange tijd in de top 6 van de Q1 sessie te vertoeven. Maar uiteindelijk moest hij toezien op het onvermijdelijke: hij miste de ultieme snelheid om door te stoten naar Q2. In de definitieve sessie leek Albert Arenas (Valtresa Aspar KTM) lang de debatten te overheersen maar op het einde was het toch weer Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) die de beste sectortijden aan elkaar reeg en de pole op het bord zette. Een KTM pole dus en al een eerste gejuich in de Oostenrijkse rangen. Achter Fernandez en Arenas mag John McPhee (Petronas Sprinta Honda) mee op het de eerste startrij. Barry Baltus start als 23ste.

Moto2: daar is Gardner!

Sam Lowes zette aanvankelijk zijn goede vorm door met een besttijd op de EG 0.0 Marc VDS Kalex in de derde vrije training. De kwalificatiesessie toverde dan weer een glimlach op het gezicht van motorsport minnend Oostenrijk want Remy Gardner zette zijn Onexox TKKR Sag Kalex op de pole voor de Kalex van Jorge Martin, die wel rijdt in de kleuren van Red Bull KTM Ajo. Marcel Schrotter (Liqui Moly Kalex) vervolledigt de eerste startrij. Lowes besloot als zesde.