Home > #Hoofdnieuws > F1 GP van Spanje: Lewis Hamilton pakt pole nummer 92 in Spanje

F1 GP van Spanje: Lewis Hamilton pakt pole nummer 92 in Spanje

Foto ©: Mercedes-AMG F1

Vanmiddag vond de kwalificatie voor de GP van Spanje plaats. Het is alweer de zesde race van het seizoen. Op het circuit van Catalunya is het Lewis Hamilton die de pole heeft gepakt net voor teamgenoot Valtteri Bottas. Max Verstappen deed zijn job en kwalificeerde als derde, Perez start naast hem op plek vier.

Räikkönen naar Q2

De verrassing kwam uit het Alfa Romeo kamp. Kimi Räikkönen plaatste voor het eerst dit seizoen een Alfa Romeo in Q2. Voor Haas was het een tegenvaller in Q1. Zowel Grosjean als Magnussen hebben goede oefensessies gereden, maar beide rijders geraakten niet verder dan een 16de en 17de plek. Na de Haas-rijders komen Russell en Latifi. De Brit van Williams zal wel teleurgesteld zijn want de laatste paar races kwalificeerde hij zich telkens voor Q2. Antonio Giovinazzi mag morgen helemaal achteraan starten.

Vettel sneuvelt in Q2

Räikkönen strandt zoals verwacht in Q2 en zal morgen vanop de veertiende plek starten. Esteban Ocon start nog na de Fin op de vijftiende plek. Beide Renault-rijders hebben geen Q3 gehaald deze keer. Ricciardo kwam nog geen tiende tekort voor de top tien. Vettel werd alweer uitgeschakeld in Q2, de Duitser kwam weliswaar amper 0.002 seconden tekort en vertrekt morgen vanop plek elf en mag de zesde rij delen met Kvyat.

Q3

Het was opnieuw een spannende strijd tussen beide Mercedes-rijders, maar het is Lewis Hamilton die aan het langste eind trekt. Morgen mag de Brit voor de 150ste keer vanop de eerste rij vertrekken met Bottas naast hem. Max Verstappen start op plek drie met Sergio Perez naast hem gevolgd door Stroll. Albon kon nog net beide McLaren-rijders afhouden voor de zesde plek. Charles Leclerc stelt teleur en vertrekt morgen vanop plek negen, Gasly sluit de top tien af.

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock