Home > Circuit > Indy 500: Dixon en Honda snelst (dag 2)

Indy 500: Dixon en Honda snelst (dag 2)

Een totaal van 168 ronden maalde Indycar kampioenschapsleider Scott Dixon (Chip Ganassi Honda) al af op de ovaal van Indianapolis. Hij bracht daarbij de gemiddelde snelheid naar 226,1 mijl per uur, een rondje van 4 kilometer wordt dan afgewerkt in net iets meer dan 39 seconden. Het is een cijfer dat hem voorlopig aan de kop plaatst van de rangschikking, voor de Takuma Sato (Rahal Letterman Lanigan Honda) en Marco Andretti (Andretti Racing Honda). De eerste Chevrolet gemotoriseerde bolide staat op de vierde plaats: de Ed Carpenter machine van Conor Daly.

Fernando Alonso (McLaren-Chevrolet) houdt er een gemiddelde op na van 224,3 mpu, en dat plaatst hem voorlopig negende.

De voorlopige stand zaken vindt u in deze tabel.

(foto: ©indycar.com)