Home > Circuit > In een notendop: FIA F2-FIA F3 (Barcelona, vrijdag)

In een notendop: FIA F2-FIA F3 (Barcelona, vrijdag)

  • FIA F3 vrije training – Het was de Tsjech Stanek (Charouz), die in de ochtend de besttijd zette in de eerste training voor de F3. Peroni (Campos) en kampioenschapsleider Sargeant (Prema) volgden.
  • FIA F2 vrije training – In deze eerste sessie van het weekend voor de Formule 2 was het Dan Ticktum (DAMS) die de snelste bleek. De Brit, vorig weekend zeer geïrriteerd door de aanhoudende pech van de voorgaande raceweekends klokt ede besttijd voor Mick Schumacher (Prema). Kampioenschapsleider Illot (UNI Virtuosi) zette een voorlopige vijfde tijd.
  • FIA F3 kwalificatie – Logan Sargeant (Prema) zet zijn reeks aan goede resultaten voorlopig verder met een pole position voor de F3 race van morgen. De Amerikaan was in de slotminuten sneller dan Jake Hughes (HWA Racelab) en Liam Lawson (Hitech). Oscar Piastri, tot Silverstone vorige week nog de leider in de tussenstand, start op plaats vier en moet zijn teamgenoot en poleman proberen in te halen om weer aan de kop van het kampioenschap te komen.
  • FIA F2 kwalificatie – Het werd een driestrijd in Barcelona. Callum Ilott (UNI Virtuosi) had hierin het laatste woord. De Brit start morgen op de pole van de hoofdrace. Hij wordt op de eerste rij vergezeld van Robert Shwartzman (Prema). De Chinees Zhou (UNI Vurtuosi) start op de derde positie.

(foto: ©fiaformula3.com)