Home > Uncategorized > FIA WEC Spa: “zelfs de LMP2 rijden ons voorbij”

FIA WEC Spa: “zelfs de LMP2 rijden ons voorbij”

Dat Toyota de debatten in Spa-Francorchamps niet beheerst, mag duidelijk zijn. Dat ligt echter niet aan het Japanse team met basis in Duitsland, maar wel aan de EOT, de Balance of Performance van het WK Uithouding. Pascal Vasselon, de technische verantwoordelijke van Toyota Gazoo Racing, geeft tekst en uitleg bij onze collega Olivier De Wilde.

Foto: © Circuit Spa-Francorchamps

Het is opvallend hoe klein de verschillen zijn in Spa en dat de Rebellion en zelfs de By Kolles de beide Toyota kunnen bijbenen. “Wat erger is, is dat de LMP2-wagens ook niet veraf zijn en dat ze ons op het einde van de rechte lijn voorbij gaan”, legt Vasselon uit. “In de bochten blijven we sneller, met ons hybride systeem, maar inderdaad het huidige systeem botste tegen zijn limieten aan. Anderzijds, we gaan wat strijd hebben voor de zege en ik denk zelfs dat net als in Austin, het moeilijk zal zijn om de Rebellion te kloppen. We zitten op 3 à 3,5 seconden van wat we kunnen rijden hier en dat laat ons weinig marge.

Voor Le Mans lijkt de situatie nog erger voor Toyota: “We gebruiken er minder energie en dus is het verschil kleiner. Bovendien mogen we niet meer een ronde langer rijden per stint, wat dus maakt dat we ons voordeel van het verbruik verliezen. Ook mogen we niet langer sneller onze pitstop uitvoeren… Al denk ik dat we enkel Rebellion moeten vrezen en niet ByKollès en Ginetta.