Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC Spa: Rebellion op pole

FIA WEC Spa: Rebellion op pole

Vorig jaar was de pole 1.53.747 in Spa voor de Belgische manche van het WK Uithouding en dit jaar volstaat een 1.59.342 voor de Rebellion voor Senna-Menezes-Nato om op zaterdag op polepositie te starten voor de wedstrijd van het FIA WEC.

Foto: © Circuit Spa-Francorchamps

Achter de Zwitserse LMP1 vinden we de beide Toyota #8 en #7, van Buemi-Nakajima-Hartley en Conway-Kobayashi-Lopez. Op de vijfde plaats start de eerste LMP2, de Oreca 07-Gibson van Hanson-Di Resta-Albuquerque.

In GTE is de polepositie voor de Porsche 911 van Michael Christensen en Kevin Estre, de teamgenoten van Laurens Vanthoor in Le Mans. Zij gaan nipt de Aston Martin van de Brit Alexander Lynn en onze landgenoot Maxime Martin vooraf. In GTE Am starten Ried-Pera-Campbell vooraan, in de Dempsey-Proton Racing Porsche.

De wedstrijd van zes uur start morgen om 13u30.