Home > Rally > Divers > Rally: JL Dumont achter gesloten deuren

Rally: JL Dumont achter gesloten deuren

Het 37e Critérium Jean-Louis Dumont zal het rallyseizoen in Wallonië weer op gang trekken… achter gesloten deuren

Ecurie Hesbaye doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de 37e editie van de Rallye Jean-Louis Dumont plaatsvindt op 19 en 20 september. Net als iedereen moet Ecurie Hesbaye rekening houden met de maatregelen verbonden aan COVID-19 om de leden van het team, maar ook de
deelnemers te beschermen. Misschien wel de meest pijnlijke beperking is dat het evenement achter gesloten deuren moet worden gehouden. Het publiek zal niet worden toegelaten in het servicepark, in het centrum van het evenement of in de buurt van de klassementsproeven. De traditionele drank- en eetstanden zijn verboden. Gemeenten en politiediensten zijn
verantwoordelijk voor de toepassing van deze maatregel en zullen de overtreders straffen.

Gezien al deze beperkingen en de complexiteit van de sanitaire voorzorgsmaatregelen begrijp heel goed dat andere organisatoren de handdoek in de ring gooien,” zegt Jacques Ravet, voorzitter van Ecurie Hesbaye en wedstrijdleider van de Jean-Louis Dumont 2020. “Het
zal niet gemakkelijk zijn en veel van de opgelegde maatregelen zijn duidelijk onaangenaam. Maar voor het voortbestaan van onze sport moeten we allemaal, bemanningen, mekaniekers, toeschouwers en leden van Ecurie Hesbaye, de regels respecteren en afdwingen. Dit is essentieel voor de toekomst!

De Jean-Louis Dumont 2020 verreden in drie lussen van vier klassementsproeven, voor een totaal van 126,24 km tegen de chrono.

(persbericht/bewerkt)