Home > #Hoofdnieuws > F1: veel verlies in eerste deel 2020

F1: veel verlies in eerste deel 2020

De Corona-crisis maakt niet alleen dat de autosport tegen een totaal veranderde kalender aankijkt of dat er geen publiek mag aanwezig zijn, ook economisch wordt het een zeer moeilijke periode. Dat blijkt uit de cijfers van het tweede semester die Liberty Media, de groep achter de F1, vrijgaf.

Het verlies van het tweede semester van dit jaar, zonder F1-races, bedraagt 116 miljoen euro, daar waar vorig jaar in dezelfde periode – met races uiteraard – nog 12 miljoen euro winst werd gemaakt. Onder meer de teams zullen dus op minder inkomsten kunnen rekenen en enkele renstallen zitten al in zwaar water.

Dit jaar zouden 15 tot 18 wedstrijden moeten verreden worden, mogelijk allemaal in Europa of met een seizoenseinde in Aziƫ of het Midden-Oosten.