Home > Circuit > F1 familietraditie: Louis Delétraz

F1 familietraditie: Louis Delétraz

Worden de Formule 1 wedstrijden binnen afzienbare tijd familiefeestjes waar zonen en dochters, neven, nichten en aangetrouwd van voormalige rijders en teambazen de races bevolken? Om in te schatten welke hun kansen zijn, stellen we ze even aan u voor.

Louis Delétraz is 23 jaar oud, geboren in 1997 in Genève, Zwitserland.
(foto: ©fiaformula2.com)

De connectie:
Louis is de zoon van voormalig F1 rijder en Endurance specialist Jean-Denis Delétraz. Vader Jean-Denis kan je gemakkelijk terugvinden want er staan talloze profielen van hem op het internet als “mogelijkerwijze de zwakste F1 rijder ooit“. Een “eretitel” die hij al verdiende na amper drie verschijningen in een F1 wedstrijd in 1994-1995. Hij was de reden trouwens dat de 107% kwalificatieregel werd ingevoerd.

Palmares:
Louis Delétraz ging na zijn kartjaren in de Formula BMW Junior, reed drie seizoen Formule Renault 2.0 NEC (het Noord-Europese kampioenschap) met een vicekampioenschap in 2014 en een kampioenstitel in 2015. Dan volgden een seizoen Formula Renault 3.5, de serie die een jaar later in 2016 hernoemd werd naar Formula V8 3.5. Het leverde opnieuw een vicekampioenstitel op. En dat bracht Delétraz naar de plaats waar hij uiteindelijk vertoeft: via de GP2 naar de FIA Formule2.

Zijn kansen:
De prestaties van zijn vader in de F1 zijn een erfenis die hij meesleept. Ook zijn titel en vicekampioenschappen liggen nu al een eindje in het verleden. Bovendien wierp Louis zich nooit echt op als titelkandidaat, en dat brengt de vraag of Louis ooit de F1 zal zien.

+ Toch werd Louis Delétraz al in 2016 toegevoegd tot het Renault Young Driver programma, mocht hij met de Haas F1 testen in 2017 op Abu Dhabi en werd hij in 2019 hun simulator rijder. Om maar te zeggen dat Louis toch al zijn tenen tussen de deur van de F1 heeft. En, eerlijk gezegd, is hij niet half zo slecht als zijn familiegeschiedenis laat uitschijnen. Louis Delétraz is een van de meest pur-sang talenten in het F2 veld, een vechter die volop in de aanval gaat, prachtige car control heeft maar daarnaast blijkbaar ook zeer mild is voor zijn banden. Dus, waarom hem niet inlijven bij zeg maar…Haas?

ZIE OOK:

Mick Schumacher

Enzo Fittipaldi

Pedro Piquet

Roy Nissany

Matteo Nannini

De epiloog