Home > Circuit > GT4 Misano: SRT met zeges

GT4 Misano: SRT met zeges

Selleslagh Racing Team scoorde in het Italiaanse Misano twee zeges en één podiumplaats in de AM-klasse van de GT4 European Series. Bob Herber gaf zijn visitekaartje af in de Mercedes-AMG GT4 en reed zowel op zaterdag als zondag naar de overwinning, meteen de dubbel voor het team uit Merchtem, dat daar zaterdag ook nog eens een derde plek voor het duo Vannerum-Behets aan toevoegde. Voor Kay van Berlo en Wim Spinoy was het een weekend met ups en downs, maar de snelheid van het duo staat vast en de vierde plek in de eerste race is zeker niet representatief voor het kunnen van het Nederlands-Belgische duo. De GT4 European Series nemen nu even vrij om begin september, als alles goed loopt, weer te racen, maar dan in Duitsland op de Nürburgring.

Het waren de derde en vierde race al van het Europese kampioenschap voor de GT4-wagens, en ook dit seizoen doet SRT het dus met de Mercedes-AMG. Het team trok met drie wagens naar Italië, één in Pro/Am en twee in de AM-categorie. Met twee zeges voor Bob Herber in de AM-categorie speelt de Nederlander ook mee in de strijd om de Europese titel.

Patrick Selleslagh: “Bob heeft laten zien hoe je met een Mercedes-AMG moet rijden, op een zeer beheerste manier, zonder ook maar één schram op de auto en dan snel gaan en resultaat halen. Dat is ook het bewijs dat we met de Mercedes AMG resultaat kunnen rijden, ongeacht de klasse, want het merk won ook algemeen in Italië. Onze auto vereist een zekere aanpak, maar eens je die beheerst dan volgen de resultaten. Ik ben erg blij met de resultaten en wil er op verder bouwen. Voor onze andere wagen zagen we op zaterdag dat het podium ook kan, maar dan moeten de rijders ook foutloos blijven, jammer genoeg was er iets te veel onstuimigheid op zaterdag en dat betaalden we met een extra passage in de pitlane.

Wim Spinoy en Kay van Berlo reden op zaterdag naar een vierde plek in de categorie en op zondag gooide een probleem met de alternator roet in het eten.

Patrick Selleslagh: “Ik onthoud vooral de zeer goede stint van Wim op zaterdag en gezien het ritme van Kay, moet dit duo hoger kunnen eindigen dan wat we dit weekend gezien hebben. Ik denk dat we moet verder werken op het potentieel dat we dit weekend gezien hebben en dan volgt de rest vanzelf.

Live: https://european.gt4series.com/live