Home > #Hoofdnieuws > Belcar Zolder: Corten naar podium

Belcar Zolder: Corten naar podium

Wat een jaar… Corona zorgde voor heel wat problemen op erg diverse vlakken en uiteraard werd de autosport ook getroffen, al staat dat helemaal in de schaduw van al het menselijke leed dat de ziekte veroorzaakte. Maar nu is de kop eraf! In Zolder werd weer geracet en het team van Christoff Corten pakte meteen een sterke tweede plek en dat in een wedstrijd die…. onverwacht werd bemoeilijkt door de regen.

Bovendien was deze meeting een test voor de teams en rijders en het Circuit Zolder om te kijken in welke mate veilig aan autosport kan gedaan worden. “De autosport is hier de winnaar dit weekend, want alles verliep quasi vlekkeloos. Een dikke pluim voor de organisatoren en de teams en rijders”, vertelt Christoff Corten na de race. “Sportief zijn we goed gestart en weten we meteen wie onze tegenstanders zijn in het kampioenschap en ik heb er meer dan ooit zin in!”

Net voor de kwalificaties begon… het op de Limburgse omloop plots te druppelen en die enkele druppels werden al snel een stortbui die geheel tegen de verwachtingen in uren zou duren, zodat zelfs bij het begin van de race de baan er nog nat bij lag.

Christoff Corten: “De start was misschien een beetje chaotisch, maar al snel nestelden wij ons in de top-3 en konden we voor de zege vechten. Stienes reed een prima eerste stint en Bert kon het verschil op de leiders helemaal wegwerken, maar vervolgens kenden we een klein euvel bij het tanken en daar ging de race mogelijk wel verloren. Nu goed, alle respect voor de winnaars en het seizoen is nog heel jong, al zijn we al augustus…Dit was zoals iedereen weet, de eerste wedstrijd en ik denk dat de grootste zege vandaag was dat we hebben kunnen racen en dat de hele meeting voor mij perfect is verlopen. De mensen van de autosport hebben laten zien dat regels er zijn om gerespecteerd te worden, dat een masker misschien niet leuk is om te dragen, maar dat we het voor onze sport wel kunnen.”

De volgende race van het Belcar Endurance Championship vindt plaats op 5 en 6 september in het Nederlandse Assen. (persbericht)