Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: FIA F2-FIA F3-Porsche Supercup (Silverstone, zaterdag)

In een notendop: FIA F2-FIA F3-Porsche Supercup (Silverstone, zaterdag)

  • FIA F3 race1 – Een rustige race voor Logan Sargeant (Prema) die vanop de pole wegstormde. Ook  Lawson (Hitech) en Hughes (HWA) mochten op het podium, zij wisselden positie na de start maar h hadden het drukker dan de winnaar. Eerst dienden ze elkaar in het oog te houden, daarna moest Lawson een opzittende Vesti (Prema) afhouden. Oscar Piastri (Prema) kon een teleurstellende 11de startplaats nog omturnen tot een 7de plaats. De zege van Sargeant betekent wel dat hij met 112 punten aan de leiding van de tussenstand gaat, voor Piastri (106) en Beckmann (74.5). Een bestraffing van 5 seconden voor Novalak (Carlin) brengt zijn teamgenoot Barnicoat op de pole voor race2.

  • Porsche Supercup – Ayhancan Güven haalde voor Martinet by Almeras de pole op Silverstone. Hij was sneller dan de GP Elite rijders, de Nederlanders Larry Ten Voorde en Van Splunteren.

  • FIA F2 race1 – Callum Ilott (Uni Virtuosi) kon zijn pole position verzilveren en reed naar de zege met een klassieke zacht-dan-hard strategie. Christian Lundgaard (ART) en Jack Aitken (Campos) vergezelden hem op het podium. Achter hen zorgden o.a. Nikita Mazepin (Hitech) en Mick Schumacher (Prema) voor het spektakel. Zij behoorden tot de groep die koos voor de alternatieve strategie en hun betere zachte banden in de eindfase zorgden voor weer heel wat inhaalplezier. Mazepin strandde aan de voet van het podium. Met deze overwinning neemt Ilott de leiding in de tussenstand over van de Rus Shwartzman, die vandaag slechts 8ste werd. Morgen start Shwartzman wel op de pole voor race2.

foto: premapowerteam.com/media