Home > Circuit > F1 familietraditie: Mick Schumacher

F1 familietraditie: Mick Schumacher

Worden de Formule 1 wedstrijden binnen afzienbare tijd familiefeestjes waar zonen en dochters, neven, nichten en aangetrouwd van voormalige rijders en teambazen de races bevolken? Om in te schatten welke hun kansen zijn, stellen we ze even aan u voor.

Mick Schumacher is 21 jaar oud, van Duitse nationaliteit maar geboren in 1999 in Vufflens-le-Château, Zwitserland. (foto: ©fiaformula2.com)

De connectie:
Formule 2 rijder Mick komt uit één van de meest iconische F1 families ooit. Hij is de zoon van zevenvoudig F1 wereldkampioen Michael Schumacher en ook zijn oom Ralf Schumacher was F1 rijder en GP winnaar en neef David Schumacher is in de Formule 3 op weg binnen de raceladder naar de F1.

Palmares:
Mick Schumacher begon zoals zovelen met karting, dan twee seizoenen Italiaanse en Duitse Formule 4 en twee seizoenen het FIA Formule 3 Europese kampioenschap, waarvan hij in 2018 de laatste kampioen werd. Hij zit ondertussen in de FIA Formule 2, waar hij zijn tweede seizoen aanvangt.

Zijn kansen:
Met een naam als Schumacher worden uitzonderlijke resultaten verwacht. En hoewel hij een gedegen eenzitter rijder is, hebben we dat zeer uitzonderlijke nog niet gezien van de jonge Mick. Zelfs zijn F3 titel in 2018 deed wenkbrauwen fronsen. Mick kwam er immers in het seizoen niet aan te pas en het was slechts op het einde dat hij plots begon te winnen en alsnog de titel pakte. Kwatongen zagen er een samenzwering in. En dat is iets waar hij zijn hele carrière mee zal te maken krijgen want vader Michael was een controversieel figuur, die geregeld werd betrapt op vals spelen. Een zware rugzak om te dragen voor Mick. En bovendien loopt de Ferrari Academy over van talentrijke jongeren: Oscar Piastri, Robert Shwartzman en Callum Ilott, om er maar enkelen te noemen.

+ Een naam als Schumacher kan men in de Formule 1 gewoon niet laten voorbijgaan. En er is de mogelijkheid dat met Mick en David, net als Michael en Ralf vroeger, er straks weer twee Schumacher broers op de F1 startgrid staan. Een F3 titel en geregelde zeges, een plaatsje als Ferrari Academy driver, een zeer gemediatiseerde testsessie voor Ferrari, een testje voor Alfa Romeo… Schumacher is op weg naar de F1. Dat is geen kwestie van “of”, maar van “wanneer” en “bij wie”.



Nog in deze reeks:

Matteo Nannini

Pedro Piquet

Enzo Fittipaldi