Home > Circuit > GT > GT World Challenge: WRT wil succesverhaal voortzetten in Misano

GT World Challenge: WRT wil succesverhaal voortzetten in Misano

Twee weken na de schitterende zege bij de openingsmanche van de Endurance Cup in Imola, maakt Belgian Audi Club Team WRT zich op voor de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe op het circuit van Misano. Liefst drie wedstrijden van 60 minuten staan op het programma voor de drie Audi R8 LMS die de sporen krijgen van Dries Vanthoor-Charles Weerts, Ryuichiro Tomita-Kelvin van der Linde en de broers Jusuf en Hamza Owega.

Sinds het Europese GT-seizoen van start ging, volgen de raceweekends elkaar in sneltempo op bij Belgian Audi Club Team WRT. Twee weken geleden wonnen de troepen van Vincent Vosse de seizoensopener van de GT World Challenge Europe op het circuit in Imola. De week nadien scoorde het Belgische team een zege bij zijn debuut in de ADAC GT Masters, met dank aan de Belgische tandem Dries Vanthoor en Charles Weerts. Dit weekend komt de formatie uit Baudour voor de derde week op rij in actie. Het doel? Een nieuwe zege bij de tweede afspraak van de GT World Challenge Europe, de eerste manche van de Sprint Cup!
We kenden een zeer goede seizoenstart in de Endurance Cup en de ADAC GT Masters”, geeft Team Principal Vincent Vosse aan. “Het zou geweldig zijn om op dat elan door te gaan. Er zit een goede dynamiek in het team en we willen ook winnen in de Sprint Cup. In het verleden lag Misano ons vaak goed. Als we geconcentreerd blijven, is een nieuwe zege zeker niet onmogelijk. Het wordt echter een moeilijk weekend met niet minder dan drie races op het programma. Dat betekent dat het kleinste foutje of het minste incident ons duur kan komen te staan… Verder ben ik blij dat we drie nieuwe rijders mogen verwelkomen in de WRT-familie, met de broers Jusuf en Hamza Owega enerzijds en Ryuichiro Tomita anderzijds.

Sprint Cup

De rijdersbezettingen die de handschoen opnemen in de Sprint Cup zijn echter niet dezelfde als die uit de twee vorige evenementen. Op één uitzondering na! Net als in de Endurance Cup en de ADAC GT Masters, delen Audi-fabriekspiloot Dries Vanthoor en jonge belofte Charles Weerts dezelfde Audi R8 LMS #32 in de kleuren van Skechers. Vergeten we ook niet dat, voor hun succes op de Lausitzring afgelopen week, de twee Belgen al in 2019 samen een overwinning scoorden in… Misano!
We houden zeer goede herinneringen over aan dit circuit”, bevestigt Dries Vanthoor. “We pakten een pole en scoorden een zege. We hopen dan ook om dit weekend minstens even goed te doen. Onze zege in de ADAC GT Masters vorige week is uiteraard een bijkomende motivatie en geeft vertrouwen. We moeten een foutloos weekend afwerken, goede resultaten neerzetten en zoveel mogelijk punten sprokkelen.
Het was iets meer dan een jaar geleden op dit circuit nabij de Adriatische kust dat Charles Weerts zich ontpopte tot de jongste winnaar ooit in het belangrijkste GT3-kampioenschap van Europa. “Het is leuk om terug te keren naar Misano, waar ik in 2019 mijn allereerste GT-zege pakte”, lacht de 19-jarige man uit Aubel. “We moeten opnieuw competitief voor de dag komen, al zullen we wel wat extra gewicht moeten meesleuren. We willen zonder twijfel vooraan meestrijden en zoveel mogelijk punten scoren. Met drie wedstrijden in twee dagen zal het van kapitaal belang zijn om constant te zijn, om zo een goede positie te veroveren in het klassement.”

De andere Audi’s

Vergeet ook de twee andere Audi R8 LMS van het Belgische team niet. De #31 wordt toevertrouwd aan de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde, die een groot aandeel had in het succes van WRT in Imola, en Ryuichiro Tomita, de eerste Japanner die de kleuren verdedigt van Belgian Audi Club Team WRT. Vermelden we weliswaar dat Ryuichiro Tomita absoluut geen onbekende is voor Vincent Vosse en zijn team, aangezien de 31-jarige rijder voordien de Super GT betwistte op een Audi R8 LMS van Hitotsyuama Racing, het team waarvan WRT de technische partner is. De #33 ten slotte komt uit in de Silver Cup met de twee broers Owega aan het stuur. Hamza, met zijn 28 de oudste van de twee, komt uit de GT4, terwijl jongere broer Jusuf (18 jaar oud) Formule 3 reed, alvorens zijn broer te vervoegen in GT4. Nadat ze de derde plaats hadden gepakt in de ADAC GT Germany in 2019, staan de Duitse broers nu dus aan de start van de belangrijkste Europese GT3-serie.

Zoals we eerder meldden, zal het programma in Misano bestaan uit drie wedstrijden in plaats van twee. Hiermee compenseert promotor SRO Motorports Group het wegvallen van één meeting door tien races van een uur te organiseren in vier evenementen. Na de traditionele race op zaterdagavond, staan er op zondag twee confrontaties op het menu op het circuit dat de naam draagt van de betreurde Marco Simoncelli.
De drie wedstrijden zullen live te zien zijn via internet met commentaar in het Engels (https://www.gt-world-challenge-europe.com/watch-live) en het Frans (https://www.gt-world-challenge-europe.com/livestream-en-francais). Krijgen we opnieuw de Brabançonne op het podium? Het antwoord volgt dit weekend!

(persbericht)