Home > F1 > F1: kortnieuws post-Silverstone en pre-Imola

F1: kortnieuws post-Silverstone en pre-Imola

  • Extinction Rebellion – Het werd vakkundig weggemoffeld in de uitzendingen maar vier militanten van de milieu-actiegroep Extinction Rebellion hielden een protest op Silverstone tijdens de opwarmronde. De vier konden doorheen de omheining komen en ontrolden een spandoek met ‘act now’ op het moment dat de opwarmronde van start ging. De veiligheidsdiensten konden hen snel oppakken.
  • Racing Point remmen – Na Renault vraagt nu ook Ferrari opheldering omtrent het remsysteem van de “roze Mercedes”. Het onderwerp van de wrevel zijn nog altijd de luchthappers op de remmen van de Racing Point. Die zouden een kopie van het Mercedes ontwerp zijn van 2019 en in 2020 moeten die onderdelen door de constructeur worden gemaakt. Het prikkelde wel teambaas Otmar Szafnauer die aan persbureau Reuters liet weten dat “Renault de reglementen van 2020 wil laten toepassen op 2019 en ze zo retro-actief wil maken.” De zaak ligt nog altijd in behandeling bij de technische commissie van de FIA.
  • Imola tijdschema – Liberty Media maakte vandaag bekend dat in de Grote Prijs van Emilia-Romagna op Imola, er slechts één vrije sessie zal worden gehouden, van 10u tot 11u30 op zaterdag. De kwalificaties zijn er tussen 14u en 15u en de race op zondag wordt gehouden vanaf 13u10. Daarmee wijken de organisatoren af van het tijdschema dat Liberty Media normalerwijze in voege houdt.

foto: ©formula1