Home > Circuit > F1 familietraditie: Matteo Nannini

F1 familietraditie: Matteo Nannini

Worden de Formule 1 wedstrijden binnen afzienbare tijd familiefeestjes waar zonen en dochters, neven, nichten en aangetrouwd van voormalige rijders en teambazen de races bevolken? Om in te schatten welke hun kansen zijn, stellen we ze even aan u voor.

Matteo Nannini is 17 jaar oud. Geboren in 2003, in Faenza, Italië.
(foto: ©fiaformula3.com)

De connectie:
Hij is de zoon van Guido Nannini en neef van de voormalige F1 rijder Alessandro Nannini en van rockzangeres Gianni Nannini. Faenza was vroeger het hoofdkwartier van Minardi, het sympathieke Italiaanse team dat nooit verder kwam dan een rol als “also ran” in de F1. En dus is de cirkel rond want Alessandro Nannini debuteerde in 1986 in F1 bij…Minardi.

Palmares:
Matteo reed al karts, Formule 4, Eurocup Formule Renault en zit anno 2020 in het FIA Formule 3 kampioenschap. In 2019 won hij het Formule 4 kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten.

Zijn kansen:
Er is nog werk aan de winkel. Op basis van wat we tot nu toe hebben gezien, lijkt Matteo niet het natuurtalent te zijn dat zijn oom wel was in zijn dagen. Zeven zeges in de VAE, zeker, maar enkel op de circuits van Dubai en Yas Marina en met Joshua Dürksen (een Paraguyaan met Duitse licentie) en Shihab Al Habsi (Oman) als voornaamste tegenstanders. Geef toe, niet meteen de meest tot de verbeelding sprekende namen.

+ Maar… Naninni heeft zijn familiegeschiedenis mee. Alessandro (“Sandro”) was een graag geziene en getalenteerde rijder bij Minardi en Benetton, tot een helikopterongeval zijn carrière stopte in 1990. En het familiebedrijf “Gruppo Nannini” heeft connecties in de wereld van koffie, vastgoed en het hotelwezen en is een gereputeerde firma in het oude Siena, in Toscane. Lees: financieel zijn er hoogstwaarschijnlijk solide garanties.

NOG IN DEZE REEKS:

Matteo Nannini

Pedro Piquet

Enzo Fittipaldi