Home > Industrie > Getest > 7 dagen om te overtuigen: Clio, Leon en GLA200D

7 dagen om te overtuigen: Clio, Leon en GLA200D

  • Renault Clio: we reden al eerder met de sportievere 130-pk versie en eerlijk, die vonden we veel leuker dan deze 100-pk, waarvan ook de automaat X-Tronic niet echt ons ding was. De CVT-versnellingsbak (Continuously Variable Transmission) maakt gebruik van een drijfriem of een stalen ketting en eerlijk, geef ons maar de TCe 130 EDC met de leuke sportieve kit.
  • SEAT Leon: misschien wel de verrassing van de vakantieperiode, deze nieuwe generatie van het Spaanse succesnummer. De nieuwe Leon TDi 150 pk is een zeer goede wagen, die bijzonder aangenaam rijdt. De 150 paarden zijn sportieve paarden gekoppeld aan een waanzinnig goede automatische versnellingsbak, maar zonder dat de paarden ook dorstig worden. Vier liter is geen probleem voor deze Spaanse volbloed. Het rijgedrag is sportief en speels, gewoon erg leuk voor een diesel voortrekker en SEAT doet meer dan het model vernieuwen.
  • Mercedes GLA200D: wie bij Mercedes-Benz vandaag de verschillende types wil onderscheiden, moeten even studeren, maar deze GLA is de offroader van het A-gamma, een zeer geslaagde auto, die nog maar eens bewijst dat Mercedes vandaag de andere twee Duitse premiummerken zeker aankan en zonet zelfs iets er boven uitsteekt. De auto is stoerder dan de gewone uitvoeringen van het gamma, maar rijdt prima, zoals in stadsverkeer als op de leuke wegen tussen Francorchamps en Mettet.