Home > Circuit > In een notendop: NES, DTM Trophy en ADAC GT

In een notendop: NES, DTM Trophy en ADAC GT

  • ADAC GT – het Duitse duo Stolz-Engel heeft in de Toksport WRT Mercedes-AMG GT3 de opener van de ADAC GT op de Lausitzring gewonnen. Zij haalden het nipt voor de SSR Porsche 911 van Ammermüller-Engelhart. Charles Weerts, knap gestart van op plaats drie, verloor veel tijd bij die start en samen met Dries Vanthoor (WRT Audi) zat er niet meer in dan een 21ste plaats, terwijl Niels Lagrange (GRT Lamborghini), samen met zijn teamgenoot Clemens Schmid knap opklom naar de veertiende plaats.
  • DTM Trophy – de Engelsman Ben Tuck won in een Walkenhorst Motorsport BMW M4 de eerste race van de DTM Trophy, voor Tim Heinemann (Mercedes) en Max Koebolt (Walkenhorst Motorsport BMW M4). (Foto)
  • NES – op de Nürburgring was de zege in de vierde wedstrijd van de oude ‘VLN’ voor BMW. De Nederlanders Nicky Catsburg en Stef Dusseldorp wonnen er in hun BMW M6 voor de teamgenoten Krognes-Pittard-Jensen. Fred Vervisch (Audi R8 LMS) werd vijfde en de zege in SP3 was voor de Toyota GT86 van het team van Olivier Muytjens.