Home > Circuit > In een notendop: F3R – F3 BRDC – F4 Italië – F4 ADAC

In een notendop: F3R – F3 BRDC – F4 Italië – F4 ADAC

F3 BRDC Oulton Park race1 – Onze landgenoot Ulysse De Pauw (Douglas Motorsport) begon goed aan het nieuwe seizoen van de Britse F3. De eerste race van het weekend werd een dominante zege voor Kaylen Frederick (Carlin). Hij haalde het voor de Douglas Motorsport teamgenoten Kiern Jewiss en Ulysse De Pauw. Maar Frederick werd na de race bestraft met 10 seconden omdat hij bij de (toegegeven warrige) start te vroeg zou zijn vertrokken. Het zond hem naar een 8ste positie. Dat betekende ook dat Jewiss won, en De Pauw op een tweede plaats kwam. Nazim Azman (Carlin) mocht op het podium.

F3 BRDC Oulton Park race2 – Piers Prior (Lanan) haalde in deze tweede race op zaterdag zijn eerste zege in de F3. Hij reed vanop pole naar de zege voor Kush Maini (Hitech) en voor zijn Lanan teamgenoot Bart Horsten. Onze landgenoot Ulysse De Pauw eindigde voor Douglas Motorsports op de elfde plaats. Morgen zijn er op Oulton Park nog twee races.

F3R Europe Misano race 1 – Chaotische race in Misano voor de opening van het “Europese” Formule 3 seizoen. De zege was er voor Oliver Rasmussen (Prema) die na de start in een mooi manoeuvre voorbij de op de eerste rij gestarte Arthur Leclerc en Gianluca Petecof ging. Het jongere broertje van Charles Leclerc werd vervolgens uit de race getorpedeerd door Juri Vips, Petecof deelde in de klappen. Het liet toe aan Patrik Pasma (KIC) en aan de Britse Jamie Chadwick (Prema) om op het podium te klimmen Rasmussen leidt uiteraard de voorlopige tussenstand. Morgen is er een tweede race.

ADAC F4 Lausitzring race 1 – De kwalificaties waren een zaak voor de Amerikaanse tiener Jak Crawford (Van Amersfoort Racing) die een dubbele pole position pakte voor twee van de drie races van het weekend. Crawford miste de start van de eerste race echter volledig en verdween in het peloton. De Engelsman Jonny Edgar (Van Amersfoort) won voor Duitser Joshua Dürksen (ADAC Berlin Brandenburg) en de Fin Elias Seppänen (US Racing). Morgen worden nog twee races afgewerkt.

F4 Italië Misano race 1 – De Siciliaan Gabriele Minì (Prema) kon al zijn talent etaleren in zijn allereerste “autorace”. Niemand kon hem de leiding afpakken en hij reed vanop pole naar de zege. Achter hem mochten zijn Italiaanse landgenoten Francesco Pizzi (Van Amersfoort) en Filip Ugran (Jenzer) de podiumplaatsen verdelen. Veel aandacht was er voor Sebastian – zoon van – Montoya (Prema) in zijn debuutrace. Hij werd uiteindelijk achtste.

foto Rasmussen: ©premapowerteam.com