Home > #Hoofdnieuws > F1: Hamilton verzamelt nieuwe records

F1: Hamilton verzamelt nieuwe records

Het werd een sessie met een Hamilton die eerst ietwat ongeconcentreerd leek, maar daarna duidelijk de puntjes op de “i” zette. Een nieuwe pole en een nieuw baanrecord waren het gevolg.

foto:©mercedes f1

Q1 : Valtteri Bottas zette de eerste referentietijd met 1’25”801 voor Mercedes teamgenoot Hamilton. Onderaan de tabel verdwenen het complete Haas team en het complete team van Alfa Romeo, samen met de Williams van Latifi. Een opmerkelijke prestatie opnieuw van George Russell die zich opnieuw plaatste voor Q2.

Q2 : Een nieuw baanrecord voor Valtteri Bottas eerst, terwijl Hamilton een zeldzame fout maakte en zijn Mercedes liet rondspinnen. Het brak hem dubbel zuur op want de kiezel die hij op de baan strooide zorgde voor een rode vlag en dat betekende dat hij in een laatste run nog achter een top 10 positie moest aanjagen met een extra setje nieuwe mediums. Een koud kunstje uiteraard voor de kampioenschapsleider. Voor Hulkenberg (Racing Point), Albon (Red Bull), Russel (Williams) en Kvyat (Alpha Tauri) werd het einde sessie. En ook Pierre Gasly (Alpha Tauri) haalde Q3 niet. Zuur voor de Fransman want hij zette een identiek zelfde tijd als Stroll (Racing Point), maar de Canadees liet de tijd wel als eerste noteren.

Q3 : Hamilton opende sterk met 1’24”616, alweer een baanrecord aan diggelen, Bottas bleef anderhalve seconde achter. Het kwam dus neer op een laatste duel in de slotseconden en daarin toonde Hamilton opnieuw zijn mentale weerbaarheid: 1’24”303, en de pole met drie tienden voor op zijn Mercedes stalgenoot Bottas en met een goede seconde voorsprong op Max Verstappen met de Red Bull. Charles Leclerc verzette nog hemel en aarde en kaapte voor Ferrari uiteindelijk een vierde plaats weg.