Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: Porsche Supercup-F3Regional-F4

In een notendop: Porsche Supercup-F3Regional-F4

  • Porsche Supercup – In de vrije sessie op Silverstone was de besttijd voor Larry Ten Voorde (EliteGP). Hij toonde zich sneller dan Florian Latorre (CLRT). Kampioenschapsleider Dylan Pereira (BWT Lechner) zette de vierde tijd.
  • F3R Europe – In Misano pakte Arthur Leclerc, de jongere broer van Ferrari rijder Charles, voor Prema tweemaal de pole in de kwalificatiesessies voor de Formule 3 Regional Europa. Voor race 1 haalde hij de pole voor zijn teamgenoot Gianluca Petecof. Hij herhaalde het exploot in de kwalificatie voor race 2 waar hij de pole haalde voor Juri Vips (KIC).
  • ADAC F4 – Ook één vrije sessie al voor de deelnemers aan de Duitse F4 op de Lausitzring en daarin was de 15-jarige Amerikaan Jak (neen, dit is geen schrijffout!) Crawford de snelste voor Van Amersfoort Racing. De 16-jarige Fransman Victor Bernier zette de tweede tijd voor R-ace GP. Morgen werken de jonkies een druk programma af met nog een vrije training, twee kwalificatiesessies en een eerste race.
  • F4 Italië – Gabriele Minì (Prema) en Francesco Pizzi (Van Amersfoort) delen in Misano tweemaal de eerste startrij voor de races van de Italiaanse F4. Mini toonde zich tweemaal de snelste in de kwalificatiesessies, telkens voor Pizzi. Ook de 14-jarige Sebastian Montoya, zoon van de ex-F1 rijder Juan-Pablo, maakte er zijn debuut met respectievelijk een vierde en een zevende startplaats in beide races.

foto: ©premapowerteam.com