Home > Moto > Internationaal > In een notendop: WorldSBK op Jerez (vrijdag)

In een notendop: WorldSBK op Jerez (vrijdag)

  • WorldSSP 300 – Vier vrije sessies, verdeeld over twee groepen voor de kleinste Supersport rijders en viermaal zagen we een andere rijder aan de kop van de tabellen met de Spanjaard Mika Perez (Prodina Ircos Kawasaki), de Braziliaan Kawakami (Team Brasil AD 78 Yamaha), de Italiaan Aloisi (ProGP Racing Yamaha) en de Brit Booth-Amos (RT Motorsports by SKM Kawasaki). De snelste drie van alle sessies door elkaar bleken Mika Perez (1’53.609), Tom Booth-Amos (1’53.756) en Unai Orradre (Yamaha MS Racing, 1’53.770). Morgen zijn er nog een vrije sessie, de Superpole, de “last chance” race waarbij er nog rijders worden opgevist voor de startgrid, en tenslotte race1 van het weekend.
  • WorldSupersport – In beide vrije trainingen was de Italiaan Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) de snelste van het pak. Eén keer voor Philip Oettl (Puccetti Racing Kawasaki) en de andere keer voor Isaac Viñales (Kallio Racing). Onze landgenoot Loris Cresson haalde op zijn machine van het OXXO Yamaha Team Toth tweemaal een 29ste en voorlaatste plaats. De snelste drie op de tabel van gecombineerde tijden zijn Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros.) in 1’42.998, met 0.411 seconde voor Steven Odendaal (EAB Ten Kate Racing) en 0.411 seconde voor Philipp Oettl (Kawasaki Puccetti Racing).
  • WorldSuperbike – De tenoren van het weekend hadden ook recht op twee vrije sessies en daarin zagen we zeer verscheiden uitslagen met de Fransman Baz (Ten Kate Racing Yamaha) voor regerend kampioen Rea (Kawasaki Racing Team) en Alvaro Bautista (Team HRC Honda), terwijl in de andere sessie Rinaldi (Team GOELEVEN Ducati) sneller was dan Scott Redding (ARUBA.IT Racing Ducati) en opnieuw Bautista met de Honda. In de gecombineerde tabel staat Loris Baz (Ten Kate Racing Yamaha) met 1’40.249 bovenaan, voor Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team,+0.062) en Michael Ruben Rinaldi (Team GOELEVEN, +0.076).

    Morgen zijn er zowel voor de Superbikes als de Supersport rijders nog een vrije sessie, de Superpole en race1 van het weekend.

foto:©worldsbk.com