Home > Rallycross > EuroRX > WRX: Deelnemerslijst Holjes bekend

WRX: Deelnemerslijst Holjes bekend

Vandaag werd de deelnemerslijst bekendgemaakt voor het openingsweekend van het Wereldkampioenschap Rallycross in het Zweedse Holjes. Die opener wordt verreden tijdens het weekend van 23 augustus.

Het Wereldkampioenschap begint overigens meteen met een “double-header”. Een concept dat ook geldt voor Finland en in september voor Letland.

Zowat alle tenoren van het voorbije jaar tekenen terug present met in de eerste plaats uiteraard de Zweeds Timmy Hansen, regerend wereldkampioen en sinds deze maand tevens wereldkampioen in e-wrx, het virtuele kampioenschap dat dit seizoen werd opgestart om de leemte op te vangen tijdens de eerste fase van Covid-19. Hansen zal opnieuw met een Peugeot 208 starten, net als zijn broer en teamgenoot Kevin. Verder is ook de Noor Andreas Bakkerud opnieuw van de partij voor Monster Energy GCK RX Cartel, ditmaal niet met een Audi S1 maar een Renault Mégane. De letters GCK in de teamnaam staan voor Guerlain Chicherit Kompetition. De Fransman Chicherit zelf ruilde de Mégane voor een Renault Clio met zijn team Unkorrupted. Vele ogen zullen uiteraard ook gericht zijn op de come-back in het wereldkampioenschap van de Zweed Johan Kristoffersson, wereldkampioen in 2017 en 2018, hij zal met een Volkswagen Polo aantreden. Verder mogen we ook de Fin Niclas Grönholm niet uit het oog verliezen, die wist in 2019 tweemaal te winnen. Ook de verrassende winnaar van vorig jaar in Holjes, de Zweed Sebastian Eriksson, is opnieuw gebrand op een stunt met de Honda Civic van Olsbergs MSE.

Naast de startlijst voor het wereldkampioenschap werd ook die van de Europese Supercars vrijgegeven. Daar is de Noor Thomas Bryntesson, vorig jaar vice-kampioen, met zijn Volkswagen Polo één van de favorieten. Ook zijn landgenoot Ben-Philip Gundersen liet eerder in juli zien dat met hem rekening moet worden gehouden. Hij liet mooie dingen zien tijdens RallyX Nordic in Holjes met de Audi S1 van JC Raceteknik. Nog enkele namen om in de gaten te houden zijn de Zweed Oliver Eriksson (Ford Fiesta, Olsberg MSE), de Deen Ulrik Linnemann (Ford Fiesta), de Franse broers Andrea en Jean-Baptiste Dubourg (Peugeot 208, DA Racing) en de Zweed Pontus Tidemand (VW Polo, Hedströms Motorsport). Last but not least is er de deelname van de inmiddels 74-jarige Zweed Per Eklund met de VW Beetle. Overigens krijgen we zeker een nieuwe Europese kampioen in de klasse Supercars, want Robin Larsson mengt zich dit jaar in de strijd om de wereldtitel.

(bron en foto persbericht FIAWorldRallycross)

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland