Home > Circuit > In een notendop: F1-F2-Indycar

In een notendop: F1-F2-Indycar

  • F1 Monza – De Italiaanse Grand Prix (4-6 september) zal achter gesloten deuren worden gehouden. Wie al een ticket reserveerde, zal dit terugbetaald krijgen. Indien de zaken geen keer nemen tegen begin september dan zal waarschijnlijk ook de Grote Prijs van Toscane op Mugello (11-13 september) zonder publiek worden gereden. Voor Imola (1 november) zou dat anders kunnen liggen.
  • F1 Albon – In de eerste wedstrijden van het seizoen liepen er allerlei zaken mis voor Alex Albon. Bij Red Bull wil men daar een mouw aan passen door Simon Rennie terug te halen uit de fabriek in Milton Keynes. Rennie was al ingenieur voor Mark Webber en Daniel Ricciardo en zat bij het Toro Rosso ingenieursteam. Sedert vorig jaar werkte hij in Engeland, in de Red Bull fabriek in Milton Keynes. Hij wordt nu de “race engineer” voor Albon.
  • Indycar – Jimmie Johnson, meervoudig NASCAR kampioen en sporadisch IndyCar-rijder, is eindelijk vrijgegeven voor de dienst. De Amerikaan legde zijn rookie test op Indianapolis af nadat hij al tweemaal verstek moest laten gaan tengevolge de Coronamaatregelen. De weg naar de Indy 500 is dus vrij.
  • F2 – Op de kalender van het Formule 2 kampioenschap is Sochi bijgevoegd. Het kampioenschap telt nu 10 weekends met na de reeds verreden wedstrijden in Oostenrijk en Hongarije nog de dubbelaffiche op Silverstone, Barcelona, Spa, Monza, Mugello en dus Sochi.

(foto: archief/©W.Bouchez)