Home > #Hoofdnieuws > Formula E: ook Vandoorne in dezelfde kleuren als Hamilton

Formula E: ook Vandoorne in dezelfde kleuren als Hamilton

Het Mercedes-Benz EQ Formula E Team, met onze landgenoot Stoffel Vandoorne en de Nederlander Nick De Vries, zal in dezelfde zwarte look racen als de F1-bolides van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton, dat maakte het team vandaag bekend.

Foto: © Mercedes

Autosport is een sporttak waarin etnische diversiteit en gendergelijkheid traditioneel niet erg veel voorkomen”, aldus Ian James, de teammanager van het Mercedes Formula E-team. “Er is dus nog een lange weg te gaan om de onevenwichten op alle vlakken van ons personeelsbestand te verbeteren. Het doel van het team is een holistische aanpak, om de levenskwaliteit in steden op een duurzame manier te verbeteren. Dat betekent ook ondersteuning van diversiteits- en integratieprogramma’s op lokaal niveau.”

De zwarte elektrische Mercedes met een boodschap start op 5 augustus aan een reeks van zes wedstrijden in Berlijn die het einde van het seizoen inluiden.